Velkommen til Ishøj Kommune

Denne gang kan vi byde velkommen til endnu en ny DUBU-kommune, nemlig Ishøj.

Ishøj Kommune har valgt at tilslutte sig DUBU og er allerede godt i gang med implementeringen. De planlægger at tage DUBU i brug i starten af april, og fra den 9. april 2025 kan der sendes sager til dem via DUBU.

Vi håber, at I vil tage godt imod jeres nye superbrugerkolleger fra Ishøj, når I fx ”møder” dem på DUBUs superbrugernetværk på Teams.

Det betyder også, at vi nu er 92 DUBU-kommuner, og vi er fortsat i kontakt med andre kommuner, der viser interesse for at tilslutte sig DUBU.

Sæt X i kalenderen – vi afholder superbrugernetværksmøder til juni

Datoerne for DUBU-superbrugernetværksmøder i juni 2025 er nu på plads, så sæt X i kalenderen:

  • Region Sjælland – 3. juni 2025 (Comwell Køge)
  • Region Hovedstaden Syd – 11. juni 2025 (Scandic Glostrup)
  • Region Hovedstaden Nord – 12. juni 2025 (Comwell Borupgaard, Snekkersten)
  • Region Nordjylland – 17. juni 2025 (Aalborg Comwell Hvide Hus)
  • Region Midtjylland – 18. juni 2025 (Comwell Bygholm Park Horsens)
  • Region Syddanmark – 19. juni 2025 (Comwell Kolding) 

Da vi de sidste par år har været rigtig mange til møderne i region Hovedstaden, har vi i år valgt at dele regionen i nord og syd. Kommunerne er fordelt således:

  • Nord: Halsnæs, Hillerød, Gribskov, Helsingør, Fredensborg, Hørsholm, Allerød, Egedal, Furesø, Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, København, Gentofte
  • Syd: Dragør, Tårnby, Frederiksberg, Hvidovre, Rødovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj, Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Ballerup, Herlev, Bornholm

Alle superbrugere vil i løbet af marts modtage en invitation på mail med link til tilmelding til netværksmøderne.

Emner til netværksmødet
Vi vil meget gerne kunne målrette indholdet på netværksmødet, så I får det bedste udbytte af dagen. Derfor må I meget gerne sende os emner, som I finder relevante, enten som et plenumoplæg eller til netværksdrøftelser med andre kommuner. Send gerne emner og ideer til dubu@kombit.dk inden starten af maj.

Effektiv og sikker håndtering af indgående Digital Post

Med release 3.9.4 den 28. februar 2025 får I mulighed for at modtage indgående Digital Post direkte i DUBU via indkomne dokumenter. Den nye funktionalitet bidrager til mere effektive og sikre arbejdsgange for håndtering af indgående post med personfølsomt indhold.

Vi har publiceret to KLIK-opgaver til jer hhv. ’Beslut indgående Digital Post’ og ’Opsæt indgående Digital Post’, der vejleder i hvilke beslutninger og tekniske opsætninger, I skal foretage for at få dirigeret Digital Post ind i DUBU.

Vær opmærksom på, at I bør involvere jeres kommunes Digital Post-ansvarlig i løsning af opgaverne. God arbejdslyst!

Er jeres DUBU-brugere klar til to-faktor login?

DUBU skifter til Context Handler 2 med release 3.9.4 den 28. februar 2025, hvilket betyder, at brugerne af DUBU herefter skal bruge to-faktor-login for at logge på DUBU. Vi har i den forbindelse publiceret KLIK-opgaven ’tildel to-faktor autentifikation til brugere af DUBU og kan se, at over 2/3 af kommunerne har løst opgaven.

Er I usikre på, om jeres DUBU-brugere har fået tildelt og er oplært i to-faktor login, så kontakt den infrastrukturansvarlige i jeres it-afdeling, der har det samlede overblik. Husk at markere KLIK-opgaven som fuldført i KLIK, når alle DUBU-brugere er klar til to-faktor login.  

Vejledning som opfølgning på brugertilfredshedsundersøgelser

I sidste nyhedsbrev præsenterede vi de overordnede resultaterne fra de brugertilfredsundersøgelser, der blev foretaget i oktober 2024 målrettet hhv. superbrugere, systemansvarlige og ledere samt slutbrugere af DUBU.

I forbindelse med gennemgang af kommentarerne, er vi blevet opmærksomme på, at kommentarerne også indeholder en del ønsker, der vedrører ting, som man allerede kan i DUBU. Derfor har vi lavet en "Udfordringer og løsninger"-vejledning i stil med den, vi tidligere har lavet, hvor vi giver en løsning på disse ønsker. Vejledningen ligger tilgængelig for alle i informationscentret i DUBU.

Vi vil opfordre alle superbrugere til at orientere øvrige brugere om vejledningen og evt. gennemgå den på lokale DUBU-møder. Nogle af emnerne kan virke banale, men når de er inkluderet i kommentarerne, er det et udtryk for, at der er behov for at få sat fokus på disse emner ude hos brugerne.

Prioritering af ændringsønsker

Frist for indsendelse af ønsker
Som I kunne læse i nyhedsbrevet i december, har vi nu ændret kadencen for, hvor ofte ændringsønsker bliver sendt ud til prioritering hos kommunerne. Næste fulde prioriteringsrunde bliver i maj/juni og fristen for at indsende ønsker, som skal indgå i den runde, er den 14. marts 2025.

Oftere prioritering af simple ønsker
Der er dog en række ønsker, som kan laves uden en release, fx nye aktivitetstyper – dem kalder vi de ’simple ønsker’. For disse ønsker vil vi lave oftere prioriteringsrunder, og den første af disse runder er i gang lige nu.

Den 7. februar 2025 sendte vil de simple ændringsønsker til prioritering hos kommunens DUBU-systemansvarlig. Det vil sige, at én fra hver kommune har modtaget denne mail og er ansvarlig for at inddrage relevante kollegaer i prioriteringsarbejdet. Fristen for denne prioritering er den 28. februar 2025.

AI – undersøgelse af muligheder med hjælp fra kunstig intelligens

Vi oplever stor interesse for, om der er mulighed for at gøre brug af kunstig intelligens (AI) i DUBU, fx til sagsresume, udkast til BFU og en chatbot.

KOMBIT er dialog med Netcompany for at afdække, hvor AI vil kunne understøtte sagsbehandlingen, samtidig med at GDPR og sikkerhed (EU's AI Act mv.) overholdes.

Vi forstår godt, at det er et stort ønske, da det åbner for nogle muligheder, men det tager tid at afdække de tekniske og juridiske forudsætninger for fx valg af sprogmodel, begrænsning af datadeling, rettigheder, mv., som selvfølgelig skal være på plads, før vi kan inkorporere kunstig intelligens i DUBU.

Vi er stadig i undersøgelsesfasen og holder møde med Netcompany herom i slutningen af februar ift. hvad der eventuelt kunne være muligt. Vi vil give en opdatering i næste nyhedsbrev.

Sådan sikrer du, at din kommune modtager vigtig information fra KOMBIT og Netcompany

Når der sker ændringer i jeres DUBU-roller - DUBU-superbruger, DUBU-systemansvarlig eller DUBU-faglig leder – er det vigtigt at få det opdateret i KLIK – både når nye kommer til og når nogen stopper. Det er kommunens KLIK-administrator, som kan lave ændringerne i KLIK-rollegalleriet.

Når KOMBIT og Netcompany sender mails til jer, fx vigtigt driftsinformation eller inviterer til møder, webinarer og lignende, bruger vi de kontaktoplysninger, som I har oplyst via KLIK. Vi sender kun mails, invitationer og lignende til dem, der er registreret i KLIKs rollegalleri, så hvis I har ubesatte roller, kan I gå glip af vigtige informationer og invitationer.

Vi oplever, at mange mails bouncer retur, når vi udsender vigtig information. Det kan både skyldes, at medarbejdere ikke længere er ansat i kommunen, at der er angivet en ugyldig mailadresse i KLIK eller andet. Tjek derfor gerne, at dem I har stående i KLIK er korrekte.

Det er vigtigt, at KLIK-rollegalleriet altid er opdateret med jeres gældende organisering, da det er afsættet for, at I: 

  • får vigtig information tilsendt og får muligheden for at tilmelde jer DUBUs nyhedsbrev.
  • DUBU-superbrugere får invitation til Teamsnetværket for superbrugere.
  • DUBU-superbrugerne kan få support hos Netcompany.
  • DUBU-systemansvarlig får mail om prioritering af ændringsønsker – hvis I vil have mere end én systemansvarlig, skal én registreres for primær, da det kun er én pr. kommune, som modtager prioriteringsmailen.

Det er jeres KLIK-administrator, der har ansvaret for at opdatere rollegalleriet i KLIK, så både I og KOMBIT ved, hvem der har hvilke roller i kommunen, men de kan ikke lykkes med deres opgave uden information fra jer.

Er du i tvivl om, hvem der er din kommunes KLIK-administrator, så spørg i din it-afdeling.

Mød os på KLSOCIAL Børn&Unge25

KL inviterer igen i år til konference om udsatte børn og unge, som nu hedder KLSOCIAL Børn&Unge25 – i år med fokus på problematikken omkring vold mod børn. Konferencen finder sted i Odense (ODEON) torsdag den 27. marts 2025.

DUBU vil naturligvis være repræsenteret, og I er meget velkomne til at svinge forbi stand 14, hvor vi står klar til en snak. Vi giver også gerne en demonstration af løsningen, hvis der er noget særligt I ønsker at se. 

I år har chef for Børn, Kultur, Social og Sundhed i KOMBIT, Ina Corydon, også et oplæg med titlen "Digitalt understøttet sagsbehandling – hvad er allerede muligt, og hvor er der yderligere potentiale?". Du kan læse mere om Inas og de andre oplæg her

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig konferencen, kan du stadig nå at gøre det her.

Vi glæder os til at se jer!

Teknisk support i DUBU – den god supportsag

Hvad er en god supportsag? En god beskrivelse hjælper med at forstå og løse jeres udfordringer hurtigere og mere effektivt. Support-teamet hos Netcompany har som udgangspunkt ikke adgang til jeres oplysninger, og de er derfor afhængige af jeres beskrivelser og anonymiserede skærmbilleder.

Når I opretter supportsager, bør I fx sikre, at den indeholder:

  • Hvordan oplever I fejlen? Hvor og hvordan I oplever en fejl. Er det én bruger eller alle brugere, der oplever problemet? Er det én eller få sager, eller er det alle sager, der er berørt?
  • Dato og tidspunkt: Angiv dato og tidspunkt (så vidt som muligt) for, hvornår fejlen er opstået.
  • Skærmbilleder: Vedhæft skærmbilleder, der viser fejlen. Vær opmærksom på at anonymisere personfølsomme oplysninger.
  • Trin til at genskabe fejlen: Beskriv de trin, der førte til fejlen.
  • Forventet mod faktisk resultat: Forklar, hvad I forventede ville ske og hvad der rent faktisk skete.
  • Link til sag, aktivitet eller ydelse: Indsæt gerne et link til den sag, aktivitet eller ydelse, fejlen omhandler.  

Hvis I modtager beskeden "Der skete en uventet fejl", er det en fordel at oprette en fejlrapport og sende den ind som en supportsag. Denne rapport indeholder vigtige tekniske detaljer, der hjælper support-teamet med at finde fejlen.

Er I i tvivl om, hvordan I opretter en fejlrapport, kan I læse mere om dette i Onlinehjælpen.

I kan stadig tilmelde jer Netcompanys kurser

Der er stadig mulighed for at tilmelde sig Netcompanys udbudte kurser her i foråret 2025. Der er både ledige pladser på superbrugeruddannelsen i København og i Aarhus.

  • Superbrugeruddannelsen i Aarhus den 19. marts 2025 fra kl. 8.30-16.00.
  • Superbrugeruddannelsen i København den 27. marts 2025 fra kl 8.30-16.00.

Der er også mulighed for at tilmelde sig de temabaserede webinarer:

  • Webinar for nye brugere - 2 timers online introduktion til DUBU den 11. marts 2025.          
  • Tema: Handicapfunktioner – halvdags online kursus den 12. marts 2025.
  • Tema: Økonomifunktioner og Ydelseskatalog – halvdags online kursus den 13. marts 2025-

I kan læse nærmere om og tilmelde jer alle kurserne på Netcompanys hjemmeside: Udbudte kurser i DUBU | Netcompany.

Har I spørgsmål, ønsker eller andet i forhold til kurserne, er I altid velkomne til at skrive til Netcompany på dubu.implementering@netcompany.com.

Inspiration til indsigter på børn- og ungeområdet via FLIS

Hvis du som leder i din kommune gerne vil have flere indsigter på børn- og ungeområdet, kan du se denne video som inspiration. Her fortæller forretningsudvikler i KOMBIT Kristian Ibler om, hvordan man i FLIS kan analysere udvikling og tendenser på tværs af børne- og ungeområdet med data fra DUBU.

Ønsker din kommune at høre mere om dette, herunder hvordan data kan kombineres med andre data i FLIS, fx fra Aula og Skole, så I kan få endnu flere indsigter, er I velkomne til at kontakte flis@kombit.dk, så aftaler vi enten et fysisk eller onlinemøde med jer.

Opfølgningsmøde på FLIS-webinar om DUBU-data

Deltog du på FLIS-webinaret om DUBU-data i FLIS den 27. januar 2025, så fik du en casegennemgang af, hvilke DUBU-rapporter I kan lave, og hvordan I dermed kan gøre jeres ledelse klogere på udviklingen på udsatte børn og unge-området, både i jeres egen og i andre kommuner.

Hvis du har behov for at få gentaget, hvordan du kan tilgå data og hvordan du kan lave de viste rapporter, kan du melde dig til et Teamsmøde onsdag den 5. marts 2025 kl. 9.00-10.00. Det gør du ved at sende en mail til flis@kombit.dk.

21-02-2025