Sygesikring

Ny digital løsning til sygesikring

10-11-2023

Den 28. november 2023 får kommunerne en ny sygesikringsløsning.

Det er sygesikringsløsningen, der gør, at borgerne fx kan skifte læge eller bestille et nyt sundhedskort på borger.dk. Den nye sygesikringsløsning erstatter den gamle løsning, NOTUS Kommunal, som har været i brug i over 35 år. I udviklingen af den nye løsning har der været fokus blandt andet at sikre en brugervenlig tilgang for sagsbehandlere og borgere.

I overgangsperioden fra det gamle NOTUS Kommunal til den nye sygesikringsløsning den 17. november til den 28. november 2023 vil det derfor ikke være muligt at foretage lægeskift, skifte sikringsgruppe eller bestille nyt sundhedskort.

Det vil i forbindelse med overgangsperioden ligeledes ikke være muligt at melde flytning digitalt i tidsrummet fra fredag 17. november til lørdag 18. november 2023. Borgere der forsøger at melde flytning i denne periode vil blive orienteret om lukningen gennem en besked på selvbetjeningsløsningen.

Hvis man skal flytte efter at den nye sygesikringsløsning er taget i brug den 28. november 2023, anbefaler KOMBIT at man venter med at indmelde flytningen til efter denne dato.

Hvis man skal flytte i den 10-dages-periode, hvor løsningen er lukket, og man i den forbindelse skal skifte læge, anbefales det, at man melder flytning og kontakter kommunen efterfølgende for at få hjælp til at udføre det gratis lægevalg. Dette vil ligeledes fremgå i en besked på selvbetjeningsløsningen. Hvis man skal til lægen i perioden og har behov for et nyt sundhedskort, skal man kontakte sin kommune for at få udstedt et ’myndighedsbrev’, som man kan bruge hos lægen.

Vil du vide mere om Sygesikring?

Kontaktperson

Anders Cronwald
Projektchef
Børn, Kultur, Social og Sundhed