Den grønne kode

Podcast skal sætte spot på tvillingerne; den digitale og den grønne dagsorden

10-01-2024

KOMBIT lancerer i dag podcasten, Den grønne kode, hvor faglige kapaciteter inden for områderne digitalisering og grøn omstilling kommer med deres bud på, hvordan Danmark kan blive bedre til at koble de to dagsordner.

I Danmark er vi stolt foregangsland, både når det handler om digitaliseringen af vores samfund, og i særdeleshed når det handler om store ambitioner for den grønne omstilling. 

Ifølge EU-kommissionens Digital Economy and Society Index (DESI) er Danmark dog blevet vurderet til at være en del af bagtroppen, når det handler om at koble de to dagsordner. 

Handling og information 

Ligesom KOMBIT arbejder på at afdække og aktivere potentialerne i at koble de to dagsordner, så ønsker vi generelt at gøre vores til at fremme en bedre kobling mellem dagsordnerne i Danmark. 

Vi har derfor allerede haft besøg af en række prominente gæster, som alle arbejder med koblingen, og som hver især bidrager med perspektiver på såvel aftrykket af den eksisterende (og fremtidige) digitalisering – som de muligheder digitaliseringen rummer i forhold til at nedbringe CO2-udledning. 

Med få ugers mellemrum vil du derfor kunne lytte til nye afsnit, hvor nye faglige kapaciteter kommer med deres perspektiver på den grønne og digitale transition – også kendt som ”twin transition”. 

Ved lanceringen har vi i afsnit #1 haft besøg af Alexandra Instituttet, hvor Director of digital sustainability, Trine Plambech, og antropolog, Sif Lehmann, præsenterer digitale løsninger fra danske SMV’er, som på forskellig vis reducerer CO2-udledningen. 

Samtidig publiceres et afsnit #0, hvor interesserede kan høre mere om, hvorfor og hvordan KOMBIT arbejder med twin transition. 

Og hvem lytter så til den slags? 

Målgruppen for ”Den grønne kode” er it-professionelle, digitaliseringsfolk og alle med en interesse for klima og grøn omstilling. 

Tilrettelægger og vært, Frederik Beyer, siger: 

”Selvom det kan være et lidt dystert emne, er målet, at lytterne skal blive klogere og samtidig opleve en hyggelig samtale med faglige eksperter, som jeg forsøger at pumpe for viden i et kort og uformelt format. Så det burde være perfekt for de klima- og digitaliseringsinteresserede, når de cykler til og fra arbejde” 

Feedback søges 

Selvom flere af folkene bag podcasten er ivrige forbrugere af diverse podcast, er Den grønne kode KOMBITs første skud på stammen, når det handler om at lave podcast. 

Har du feedback til podcasten, må du derfor meget gerne skrive en anmeldelse på din foretrukne podcast platform eller sende en mail direkte til tilrettelægger og vært, Frederik Beyer, på FPB@kombit.dk. 

Podcasten udgives for første gang onsdag den 10. januar 2024 og er tilgængelig på Apple Podcast, Spotify og Podimo. Vi deler også afsnittene her fra kombit.dk. 

Lyt med her

Kontaktperson

Frederik Beyer
Chefkonsulent, Bæredygtighed