Digitaliseringsmessen

Mød KOMBIT på Digitaliseringsmessen 2024

28-08-2024

Den 25. september 2024 slås dørene op til årets Digitaliseringsmesse. Her er KOMBIT igen klar til at byde på en god kop kaffe og et spændende program.

Du vil traditionen tro finde KOMBIT i Hal A på Digitaliseringsmessen, der i år finder sted onsdag den 25. september i Odense Congress Center. 

På KOMBITs standområde vil du i løbet af dagen kunne høre spændende oplæg, der omhandler den grønne omstilling, velfærd, cybersikkerhed og data. 

Imellem oplæggene på KOMBIT-scenen, vil du på standområdet have mulighed for at lytte med, når KOMBITs data-enhed demonstrerer, hvordan data kan benyttes som fundament for bedre beslutninger og mere gennemsigtighed for kommunen og borgeren. Disse oplæg er markeret med ”Demo” i programmet. 

KOMBITs enhed for Fælleskommunal Infrastruktur er også at finde på standområdet, hvor de tilbyder en god snak og demonstration af det PowerBI-baserede værktøj ”FKI Potentiale”.

Derudover kan du også høre KOMBITs administrerende direktør, Kristian Vengsgaard, fortælle om, hvorfor KOMBIT mener, at kommunerne selvfølgelig skal omfattes af NIS2. Det foregår kl. 13.30 på Hovedscenen. 

KOMBITs program 

Nedenfor finder du programmet for de oplæg og aktiviteter, der vil være at finde på KOMBITs område. 

Vi ser frem til en inspirerende dag, og vi glæder os til at snakke med jer. 

10:00 | Demo: Opgaver, sagsbehandlingstider og produktionsdata fra KY

v. Christine Halckendorff og Hannah Grünbaum, KOMBIT

Få overblik over sagsbehandlingstider, flow, medarbejderproduktivitet og meget mere med KY rapporter fra FLIS skræddersyet til din kommune. Opsæt rapporter som understøtter den daglige drift og planlægning.

10:45 | Do You Know the Carbon Footprint of Your AI?

v. Raghavendra Selvan, Assistant Professor from Copenhagen University

Deep Learning is transforming our way of working. The new possibilities have led to a lot of excitement and a race to unleash the innovative force of artificial intelligence (AI). These advancements have been enabled, and accelerated, by large scale computations on massive data which also translate into increased energy- and carbon costs.

Rumors have been spreading about how much energy and CO2 the use of ChatGPT and other LLM’s are causing. We want to replace these rumors with insight. Therefore, we have invited Assistant Professor from Copenhagen University, Raghavendra Selvan, who is one of the leading experts in Denmark, to give a talk on this subject.

(The talk will be in English)

11:30 | Strategiskifte skal sikre kvaliteten af de kommunale it-løsninger

v. Heidi Kristoffersen, chef for Test og Kvalitet i KOMBIT

Med afsæt i kommunernes forventninger og borgernes sikkerhed, har KOMBIT en vigtig opgave med at validere og verificere, at det, der er bestilles hos vores udviklingsleverandører, også er det, vi får – og at det leveres med den kvalitet, som kontrakten kræver.

I dette oplæg fortæller Heidi Kristoffer hvorfor KOMBIT har adskilt udvikling og test og om de gevinster, kommunerne får ud af KOMBITs strategiskifte.

11:50 | Demo: Opgaver, sagsbehandlingstider og produktionsdata fra KY

v. Christine Halckendorff og Hannah Grünbaum, KOMBIT 

Læs om demoen under programpunktet kl. 10.00.

12:30 | Demo: Hvem og hvor mange passer børnene?

v. Ulrik Heefelt og Morten Erhardt Marthedal Jensen, KOMBIT

Få indblik i om og hvordan kommunen lever op til minimumsnormeringerne ved at kunne monitorere på institutionsniveau og skab overblik over fordelingen mellem personalegrupper i institutionerne.

13:00 | Nyt digitalt samarbejde om udsatte børn og unge

v. Jørn Lodahl og Klaus Rasmussen, KOMBIT

Flere og flere børn og unge er i mistrivsel. Men de parter, der kan hjælpe, har ofte svært ved at finde hinanden.

KOMBIT har sammen med en række andre interessenter sat gang i et nyt projekt - HelhedsOrienteret Indsats for Børn og Unge – HOI BU. Projektet skal give kommuner og sundhedsvæsen indblik i, om de hver især har aktiviteter i gang, og desuden gøre det nemmere at skabe kontakt til hinanden. Målet er at gøre det nemmere at give barnet den bedst mulige hjælp.

HOI BU-projektet har sin rod i Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2022 – 2025.

Hør når projektleder Jørn Lodahl og it-arkitekt Klaus Rasmussen fortæller, hvad de gør for hurtigt at få en pilotløsning udviklet og afprøvet, og hvordan de arbejder med et projekt, der involverer mange parter på tværs af sektorer.

13:20 | Demo: Hvem og hvor mange passer børnene?

v. Ulrik Heefelt og Morten Erhardt Marthedal Jensen, KOMBIT

Læs om demoen under programpunktet kl. 12.30.

14:30 | Hvor skal vi hen du? (AI i kommunerne)

v. Bo Fristed, Digitaliseringschef og chef for ITK i Aarhus Kommune

Kunstig intelligens er i den grad over os. Eksperter har vidt forskellige holdninger til potentialerne. Nogen mener, man kan bruge AI til at spare en fjerdedel af de offentlige omkostninger (!), mens andre har mere realistiske forventninger. Uanset hvad, bør vi gøre en indsats for at gøre det rigtigt, sammen og med fokus på borgerne.

Bo Fristed fortæller om, hvordan man arbejder med AI i Aarhus Kommune. Han giver nogle bud på hvad vi kunne gøre fælleskommunalt, og hvilke kompetencer vi har brug for ude i kommunerne.

Bo Fristed er udover sit job i Aarhus Kommune også formand for Open Data DK, formand for OS2 og rådsmedlem i Kommunernes IT-arkitekturråd. Og så er Bo kendt for sit mangeårige arbejdet med AI og sin friske tilgang til snitfladen mellem kommunerne og leverandørerne.

KOMBIT-oplæg på hovedscenen

13:30 | Kommunerne skal selvfølgelig omfattes af NIS2

V. Kristian Vengsgaard, adm. direktør i KOMBIT

Med afsæt i EU’s NIS2 har Forsvarsministeriet udarbejdet et udkast til et lovforslag ”Forslag til Lov om foranstaltninger til sikring af et højt cybersikkerhedsniveau” (NIS2-lovforslaget).

KOMBIT hilser generelt NIS2-lovforslaget velkommen. Men Forsvarsministeriet har i lovforslaget fremhævet, at det på nuværende tidspunkt ikke er intentionen at fastsætte regler om, at kommunerne som helhed omfattes af loven. Det mener KOMBIT er problematisk og har indsendt et høringssvar, hvor vi beskriver tre konkrete forslag til forbedringer og en række andre forhold, som vi mener ministeriet bør indtænke i det kommende arbejde med loven.

I dette indlæg vil Kristian Vengsgaard, med afsæt i KOMBITs høringssvar, komme ind på de områder i NIS2-lovforslaget, hvor vi mener, der bør være et større kommunal fokus, og han vil fortælle om de konkrete forslag til forbedringer, som KOMBIT, med sit høringssvar, har sendt til Forsvarsministeriet.

Tilmelding

Har du ikke allerede tilmeldt dig messen, kan du stadig nå at gøre det her.

Vi glæder os til at se dig!

Vi tager forbehold for ændringer i programmet og gør opmærksom på, at der bliver filmet og taget billeder på KOMBITs område i løbet af dagen.

Line Lund
Kommunikationskonsulent

Indhold