KOMBIT mener

Digitaliseringen af Danmark skal accelerere den grønne omstilling

20-09-2023

Digitaliseringen har en oplagt plads i Danmarks arbejde mod grøn omstilling - den har bare ikke indtaget den endnu...

KOMBIT mener, at vi har et ansvar for at nedbringe CO2-aftrykket af vores it-løsninger og understøtte den grønne omstilling ude i kommunerne. Digitalisering og den grønne omstilling bør nemlig hænge sammen, faktisk anslog World Economic Forum i 2022, at anvendelsen af de rette digitale løsninger kan reducere CO2-udledninger med op til 20%.

Som et af de mest digitaliserede lande og samtidig et land, der bryster sig af at være førende på grønne ambitioner og tiltag, så skulle man tro, at Danmark var god til at være grøn indenfor digitalisering. Men Ifølge Digital Economy and Society Index (DESI) indtager Danmark en 26.-plads bag nationer som Ungarn og Tjekkiet, når det handler om at understøtte den grønne omstilling digitalt.

Digitale løsninger kan reducere CO2-udledninger

20%

KOMBIT vil engagere sig i at dette potentiale forløses i Danmark. Derfor vil vi gå målrettet efter at kommunerne bliver en ’grøn-digital’ drivkraft. Dette vil vi angribe fra to perspektiver:

Løsningsperspektivet

Vi vil undersøge og afprøve, hvor kommunernes eksisterende digitale løsninger og data kan fremme den grønne omstilling, identificere og udbrede nye løsninger, som har vist deres værd i lokale pilotprojekter.

Informationsperspektivet

Vi vil kortlægge ideer og aktører, som allerede ved en masse om denne kobling – og nogle som allerede arbejder indgående med den, og videreformidle deres viden og erfaringer til kommuner og leverandører.

Alt sammen i håb om, at vi kan skubbe de to dagsordner tættere på hinanden – og hjælpe Danmark op på en position i toppen af EU, en plads som vi uden tvivl har forudsætningerne for at indtage.

Vil du vide mere om KOMBITs arbejde for den grønne omstilling?

Så klik her.

Kontaktperson

Frederik Beyer
Bæredygtighedskonsulent