Digitaliseringsmessen 2023

27sep

Kom forbi KOMBITs område i hal A på Digitaliseringsmessen 2023

Du vil traditionen tro kunne finde KOMBIT med en stor stand og egen scene i hal A på årets Digitaliseringsmesse, der finder sted onsdag den 27. september i Odense Congress Center.

Programmet for KOMBITs område tager i år afsæt i KOMBITs nye strategi, og vi kan derfor byde på højaktuelle oplæg, der griber fat om emnerne grøn omstilling, velfærd, cybersikkerhed og data. På standen har du blandt andet mulighed for at se kommunale eksempler på, hvordan data kan benyttes som fundament for bedre beslutninger og mere gennemsigtighed for kommunen og borgeren.  

Du kan også høre KOMBITs administrerende direktør, Kristian Vengsgaard, fortælle om KOMBITs nye strategi på Hovedscenen klokken 15.

Du kan nedenfor få et indblik i, hvilke aktiviteter der vil være at finde på KOMBITs område.

Vi ser frem til en inspirerende dag, og vi glæder os til at snakke med jer.

Program for KOMBIT-scenen

 

10:40 | En fremtid med data, AI og etik
v. Jacob Jensen, analysechef, Syddansk Universitet

I dette oplæg taler Jacob Jensen om udvikling af ledelsesinformation i lyset af nye vidensbehov og teknologiske hypes. Hvad er de interessante opmærksomhedspunkter og vigtige læringspointer?

11:20 | Grøn omstilling og digitalisering – tvillinger eller rivaler?
v. Ditte Haugaard Clausen, Head of Sustainability, Advice

Hvilken rolle spiller digitaliseringen i den grønne omstilling? Hos EU-kommissionen omtales de to dagsordner som tvillinger, men digitaliseringen sætter unægtelig også sit aftryk på klimaet. Hør hvordan den danske it-branche forholder sig til den grønne dagsorden både i dag og i morgen. Hvordan arbejdes der på at nedbringe eget aftryk – og på at mitigere og mindske aftrykket i den fysiske virkelighed.

12:30 | Hvad har vi lært fra 200 cyber incidents mod danske virksomheder?
v. Jan Kaastrup, CSIS Rest Assured

Hvem er de it-kriminelle og hvordan lykkes det dem at kompromittere så mange danske virksomheder? Hvad kan vi lære af de mange sager? Det stiller CSIS, som et af Danmarks ledende it-sikkerhedsfirmaer, skarpt på i dette oplæg, som går helt tæt på, hvordan de hjælper virksomheder og kommuner med at komme igennem krisen, når de bliver hacket.

13:20 | TØK (Tværgående ØkonomiKomponent) – et bud på næste generation KOMBIT-løsning
v. Søren Lorenzen, vicekommunaldirektør, Aabenraa Kommune

Hvorfor skal kommunerne betale tre gange for en funktionalitet, de kan få på én gang? Det skal de naturligvis heller ikke. Kom og lyt med, når KOMBIT sammen med Søren Lorenzen, vicekommunaldirektør fra Aabenraa Kommune fortæller om, hvordan Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD), Kommunernes Ydelsessystem (KY) og Kommunernes Pensionssystem (KP) kan moderniseres med TØK, om besparelser og de udfordringer TØK vil løse for kommunerne med en mere simpel og automatiseret logik i én samlet komponent.

14:00 | Frisættelse og nye digitale behov på ældreområdet
v. Pia Kürstein Kjellberg, projektchef hos VIVE

Den danske velfærdsmodel er udfordret, og der er brug for at gentænke måden, vi leverer velfærdsydelser på. Regeringen vil frisætte ældreområdet indføre nye organiseringsformer og mindske bureaukrati. Mange kommuner har allerede taget hul på arbejdet. Men hvad stiller vi op med den it-understøttelse, der findes i dag, og som er bygget til et område, hvor der nu venter omsiggribende reformer?

Mød projektchef Pia Kürstein Kjellberg fra VIVE og hør hendes udlægning af nødvendige tiltag for at imødekomme den udfordring, vi står overfor. 

14:40 | Åbne data er vejen til smartere kommuner
v. Bo Fristed, leder af ITK i Aarhus Kommune og Nikolai Bülow Tronche, kontorchef, Digitaliseringsstyrelsen

Hvis det stod til Bo Fristed, leder af ITK (Innovation, Teknologi og Kreativitet) i Aarhus Kommune og formand for opendata.dk, skulle data være langt mere tilgængelige for alle. Kom og hør Bo og Nikolai Bülow Tronche, kontorchef hos Digitaliseringsstyrelsen, når de udfolder deres perspektiver på, hvordan man ved at åbne kommunernes data for offentligheden kan skabe muligheder for innovation og løsninger på de udfordringer, som vi står over for i samfundet.

Demoer på standen

Du vil igen i år kunne opleve demonstrationer af vores løsninger på standen.

Program for demostanden

  • 10.20 | Kort demo: FLIS skoledata giver værdi
  • 11.00 | Kort demo: Hvordan kan uhensigtsmæssige arbejdsgange effektiviseres med FLIS-data?
  • 13.40 | Kort demo: FLIS skoledata giver værdi
  • 14.20 Kort demo: Hvordan kan uhensigtsmæssige arbejdsgange effektiviseres med FLIS-data?

Fordelt på standen vil der også være mindre stande, hvor du sammen med en kombitter kan dykke ned i emner relateret til grøn omstilling, data, cybersikkerhed og velfærd.

Tilmelding

Har du ikke allerede tilmeldt dig messen, kan du stadig nå at gøre det her.

Vi glæder os til at se dig!

Vi tager forbehold for ændringer i programmet og gør opmærksom på, at der bliver filmet og taget billeder på KOMBITs område i løbet af dagen.

Information om begivenheden

Tid
27. september 2023 - hele dagen
Sted

Odense Congress Center
Ørbækvej 350
5220 Odense SØ

 Målgruppe
Kommuner, Regioner, Stat og Leverandører
Relateret til
Offentlig digitalisering
Tilmelding
Læs mere om messen og tilmeld dig her