Sweco benytter infrastrukturens debitorintegration til at kunne sende til PSRM

Sweco er den første leverandør, der foruden KOMBITs egne løsninger, strategisk har valgt at benytte infrastrukturens debitorintegration til at sende fordringer videre til SKATs PSRM.

Med indførelsen af SKATs nye gældsinddrivelsessystem, PSRM, skal kommunale fagsystemer og debitorsystemer fremover kunne sende fordringer, der skal til inddrivelse hos SKAT.

Som den første kommunale fagsystemsleverandør, har Sweco ibrugtaget debitorintegrationen fra den fælleskommunale infrastruktur, også kendt som ØiR Debitor, med det formål at kunne sende fordringer videre til eventuel inddrivelse hos SKAT.

Hos Sweco er man glade for, at det med integration til ØiR Debitor nu er muligt at knytte PSRM-data til en fordring, så kommunale debitorsystemer kan videresende til PSRM ved manglende indbetaling på debitorkontoen:

”Vi glæder os over at opkrævning af brugerbetaling på Miljøtilsyn nu sømløst hænger sammen fra MiljøWeb og til infrastrukturens debitorintegration”, fortæller Produktchef i Sweco, Ditte Wittendorff Reholt, og fortsætter:

”Med MiljøWeb har vi satset strategisk på kommunernes fælles infrastruktur og er stolte over at være den første leverandør, der har gennemført integration til ØiR Debitor med det formål at gøre vores løsning PSRM-kompatibel.”

Debitorintegrationen understøtter MiljøWeb med fakturering af virksomheder på forbrugt sagsbehandlingstid i forbindelse med tilsynsarbejde

KOMBIT understøtter processen

For at koordinere og effektivisere arbejdet med at tilpasse kommunale fagsystemer, har KL og KOMBIT etableret et fælleskommunalt projekt: Digitaliseringsklar opkrævning og systemtilretning (DOS).

Projektleder for DOS i KOMBIT, Malene Møgelbjerg, er glad for, at Sweco som den første fagsystemsleverandør, har valgt at benytte ØiR Debitor med det formål at gøre deres fagsystem PSRM-kompatibelt:

Det er en vigtig milepæl, som nu er nået. Vi er utrolig glade for, at Sweco er kommet i mål med deres integration. Med Sweco i mål, så fortsætter vi nu med at understøtte de øvrige leverandører i deres arbejde med at omlægge deres fagsystemer til at kunne sende data til PSRM.”, fortæller Malene Møgelbjerg.

ØiR Debitor er løsningen

Med Swecos ibrugtagning af ØiR Debitor er det nu muligt, at MiljøWeb og kommunens debitorsystem holdes opdateret i forhold til fordringer. ØiR Debitor muliggør information om indbetalinger og manglende indbetalinger.

ØiR Debitor faciliterer en to-vejs-kommunikation mellem systemerne. Integrationen kan altså både afsende mellemværender mellem borgere/virksomheder og kommunen, men også modtage information fra debitorsystemet om indbetalinger, afskrivninger og adviseringer om statusskifte på debitorkonti.

Chefkonsulent i KOMBIT, Maibrit Georg, som til dagligt arbejder med ØiR siger:

ØiR Debitor er med til at sikre, at fordringer fra fagsystemet har det rigtige format, når de registreres i debitorsystemet. Det er en forudsætning for, at debitorsystemet herefter kan videresende fordringen til inddrivelse hos SKAT, hvis nødvendigt.

Og fortsætter:

”Vi har haft et tæt og godt samarbejdet med Sweco om at tage ØiR debitorintegrationen i brug. Sweco har deltaget i Infrastrukturens Onboardingsprogram, og har desuden været i tæt dialog med deres kommunale kunder både undervejs med afklaringer og konkret vejledning om opgaver i forbindelse med ibrugtagningen.”, fortæller Maibrit Georg.

 

Artiklen er tilrettet den 11-11-2021 med en præcisering af teknisk anvendelse.

 

Kontakt

Seniorkonsulent / Projektleder
3268 0406