Præcisering af integrationsvilkår for Indeksene

Præciserende anvisninger skal hjælpe systemudviklere med at opfylde KOMBITs vilkår for integration af anvendersystemer med Støttesystemerne Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks.

Støttesystemerne er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens anvendersystemer kan fungere sammen og få adgang til relevante data. Det er fx Støttesystemerne Sags- og Dokumentindeks og Ydelsesindeks, der samler data og giver overblik over sager, dokumenter og ydelser for borgere og virksomheder.

For at give udviklere, der har ansvar for at etablere integrationer til Indeksene, en fælles og ensartet forståelse af data, har KOMBIT udarbejdet fem dokumenter, der præciserer integrationsvilkårene for Indeksene.

Underbilag til integrationsvilkår

Anvisningerne fungerer som underbilag til integrationsvilkår for Indeksene og skal følges, hvis udviklerne skal opfylde de fastsatte integrationsvilkår. Anvisningerne beskriver bl.a. hvordan de enkelte dataelementer, der skal udveksles med Indeksene, skal forstås og fyldes ud.

Der er ikke tale om en teknisk gennemgang af, hvordan kommunikationen med Indeksene sættes op, men om en forretningsmæssig beskrivelse, der skal sikre en fælles og ensartet referenceramme for udviklere hos it-leverandører og projektledere samt digitaliseringskonsulenter og it-arkitekter i kommunerne.

Dokumenter klar til download

De præciserende anvisninger til integrationsvilkårene for Indeksene opdateres løbende ud fra input fra kommuner og leverandører. Anvisningerne består af fem separate dokumenter og tilhørende vejledning:

  • Anvisninger til Klassifikationer i Indeksene
  • Anvendelse af Bevillingsobjektet i Ydelsesindekset
  • Anvendelse af Dokumentobjektet i Sags- og Dokumentindekset
  • Anvendelse af Sagsobjektet i Sags- og Dokumentindekset
  • Anvendelse af Økonomisk Effektueringsobjektet i Ydelsesindekset
  • Vejledning til anvisninger for Indeksene

Alle dokumenter kan frit hentes i KOMBITs dokumentbibliotek.

 

Kontakt

Projektchef
3334 9432