Mjølner Informatics vinder idékonkurrence om ny it-løsning til sundhedsvæsenet

KOMBIT har netop udpeget Mjølner Informatics som vinder af idékonkurrencen om Synlige kommunale Sundheds- og Ældredata.

KOMBIT udskrev den 11. januar 2019 en idékonkurrence om de bedste bud på en it-løsning, der skal øge kvaliteten i sundhedsvæsenet og styrke sammenhængen og kvaliteten for borgerne i berøring med sundhedsvæsenet.

På baggrund af de indkomne forslag har KOMBIT udvalgt Mjølner Informatics som vinderen af konkurrencen:

”Det er lykkedes Mjølner Informatics at beskrive en løsning, der kan understøtte arbejdet med borgernes sundhedsdata på tværs af sektorer. Og det på kun én måned.”, siger vicedirektør i KOMBIT, Poul Ditlev Christiansen, og fortsætter:

Med piloten vil vi hurtigt kunne høste de nødvendige erfaringer fra brugerne af løsningen, og vi vil have rigtige data at bygge kravspecifikationen til den endelige løsning ud fra.”.

KOMBIT takker deltagerne for tilbuddene og ønsker Mjølner Informatics tillykke.

Tildeling

Med Mjølner Informatics' projektidé sætter KOMBIT og KL nu en tildelingsproces i gang, så der ultimo februar kan laves en aftale med en leverandør om udvikling af piloten.

Udviklingstempoet er højt, men med de friske erfaringer fra udviklingen af eksempelvis it-løsningen bag Socialt frikort, er det absolut et realistisk mål”, fortæller Poul Ditlev Christiansen.

Om Synlige Kommunale Sundheds- og Ældredata

Projektet er en del af Sundhedsdataprogrammet; et nationalt udviklingsprogram med fokus på udvikling af fælles it-infrastruktur og samarbejde omkring brugen og delingen af sundhedsdata på tværs af stat, regioner og kommuner. Formålet med projektet er, at kommunernes sundheds- og ældredata bliver standardiserede og mere tilgængelige på tværs af sektorer.

Med erfaringerne fra den kommende pilot forventes den samlede it-løsning forventes at være færdigudviklet inden 2021.

Læs mere om arbejdet med Synlige kommunale Sundheds- og Ældredata her.