Kommunerne vil fremover modtage DREAM-data langt hurtigere end tidligere

Nu får kommunerne DREAM-data hurtigt: Dataområdet vil blive sendt ud, så snart det er indlæst i FLIS.

Indtil nu er DREAM-data ligesom, de øvrige dataområder i FLIS blevet opdateret i slutningen af måneden. Efter den seneste release bliver data fra STAR sendt ud i løbet af måneden, få dage efter, at FLIS har modtaget de seneste opdateringer fra STAR.

”I modsætning til i dag, hvor DREAM-data ligger og venter på, at FLIS begynder at behandle dem, ofte i 20 dage, går vi i gang, så snart vi modtager leverancen fra STAR. I praksis betyder det, at kommunerne vil modtage DREAM data 20-25 dage tidligere end hidtil. Det er den fleksible indlæsning i FLIS, som gør det muligt”, fortæller Erik Damsted, arkitekt på FLIS-projektet.

DREAM-data kan komme flere gange om måneden
Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM administreres af Arbejdsmarkedsstyrelsen. Databasen indeholder oplysninger om personer, der har modtaget offentlige overførselsindkomster. Den fleksible indlæsning betyder, at kommunerne nu vil modtage disse data væsentligt tidligere end i dag. Derudover vil være muligt at udgive en ny datapakke, hvis vi opdager en fejl i dataområdet.

"Hvis der er fejl i et dataområde, vil kommunerne, som det hidtil har fungeret, først få den rettede version i forbindelse med de faste månedlige udlæsninger, hvor vi sender de opdaterede datapakker ud. Det betyder, at der kan gå op til en måned, før kommunerne får de rettede data. Med den fleksible indlæsning vil vi kunne sende en ny version til kommunerne, så snart fejlen er rettet," forklarer Erik Damsted.

Ændringen i dataområdet er del af release 6.4, der udkom i slutningen af april. Kommunernes BI-leverandører er blevet introduceret release 6.4, og hvordan de skal forholde sig til den fleksible indlæsning af DREAM-data.

 

Kontakt

Chefkonsulent / Arkitekt
4063 4990