Ibrugtagning af ØiR for kommuner som benytter KMD Opus

Planen for ibrugtagningen af ØiR ligger klar, og særlige vilkår gør sig gældende for de kommuner, som benytter KMD Opus.

Økonomi i Rammearkitekturen (ØiR) tages snart i brug i forbindelse med at de fælleskommunale løsninger, Ydelsesrefusion (YR) og Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD), sættes i drift. Det betyder, at de økonomi- og debitorsystemer der benyttes i kommunerne, bliver tilsluttet den fælleskommunale infrastruktur.

Tilslutningen er baseret på de snitflade, som leverandørerne af økonomi- og debitorsystemerne har udviklet. Vi har tidligere orienteret de kommuner, som benytter KMD Opus, om at KOMBIT har været nødt til at indkøbe udviklingen af snitfladerne i KMD Opus på brugernes vegne.

Det var vores forhåbning, at snitfladerne allerede kunne tages i brug i foråret 2019. På baggrund af forskellige forsinkelser af Ydelsesrefusion (YR), har det ikke været muligt.

De første, som får glæde af snitfladerne til KMD Opus, bliver således de kommuner, som skal være pilot-kommuner på projektet Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD).

Pilotforløbet for KSD er planlagt til at starte i november 2019, mens resten af landets kommuner forventes at komme på senest 1. april 2020.

Ydelsesrefusion (YR), som ligeledes benytter disse snitflader, forventes idriftsat fra 1. Januar 2020.

Fakturering for ØiR snitfladerne i KMD Opus

Vi skriver ud netop nu for at sikre at, den KOMBIT-fakturerede udgift som følger med ibrugtagningen af ØiR for KMD Opus kommunerne kan indgå i budgetlægningen for 2020.

Med den egentlige ibrugtagning af ØiR-snitfladerne i januar og marts 2020, forventer vi at foretage denne en-gangs-fakturerering i marts 2020.

KMD Opus-kommunerne kan forvente at prisen bliver:

  • Pris for Finans-snitfladen: 2,30 kr. pr. borger
  • Pris for Debitor-snitfladen: 2,53 kr. pr. borger

Opkrævningen for ØiR sendes til alle KMD Opus kommunerne i marts 2020, for ikke at gøre opkrævningsprocessen unødigt kompleks.

Prisen er udregnet fra det nuværende antal kommuner, som benytter KMD Opus. Skulle nogle kommuner imidlertid opsige KMD Opus inden 2020 har vi indbygget en “forsikringspræmie”, som har til formål at give kommunerne budgetsikkerhed, så prisen ikke ender med at være højere end orienteret ovenfor.