Forbedrede krav til infrastrukturen på ny SKI 02.19

KOMBIT inviterer til et Q&A-webinar den 22. september om kravene til infrastrukturen på ny SKI 02.19.

Er du kommunal it-leverandør og har planer om at sælge din service på den kommende SKI 02.19-rammeaftale, er det vigtigt, at du orienterer dig i høringsmaterialet, da der vil være ændrede krav til den fælleskommunale infrastruktur.

KOMBIT inviterer derfor til webinar den 22. september kl. 14.00 – 15.00, hvor vi gennemgår kravene og hvor der vil være lejlighed til at stille afklarende spørgsmål. Vi opfordrer til, at du på forhånd har læst høringsmaterialet.

Klik her for at tilmelde dig webinaret.

Bemærk venligst, at webinaret udelukkende vil være et Q&A-webinar med henblik på, at du som leverandør føler dig velinformeret om de ændrede krav.

Ønsker du at deltage i høringen og kommentere høringsmaterialet, skal du gøre det gennem SKI og deres proces for dette. Du kan læse mere om det her.

Obligatoriske og supplerende krav

Der er i den nye aftale lagt op til en ny og forbedret indkøbsmodel, hvor den enkelte leverandør skal leve op til en række obligatoriske krav til den fælleskommunale infrastruktur, før leverandøren kan komme på den nye SKI 02.19-rammeaftale.

Når først leverandøren er at finde på rammeaftalen, kan de positionere sig – og dermed øge deres chance for tildeling – ved at ibrugtage en række supplerende integrationer, som KOMBIT og kommunerne har vurderet relevante.

Josef Longfors Hansen, Seniorkonsulent i KOMBIT, forklarer:

“Hensigten har været at skabe en model, hvor det er klart og tydeligt for kommunerne at se, hvilke systemer, der integrerer op mod infrastrukturen – men samtidig har vi også haft fokus på det konkurrerende aspekt, således, at de leverandører, der integrerer mod en større del af infrastrukturen, står stærkere, når kommunen skal tildele en ny kontrakt”

Revideret vurdering af relevante integrationer

I den nuværende SKI 02.19-rammeaftale (2019), har det været op til den enkelte leverandør at vurdere, hvilke integrationer, der er relevante i deres løsning – det såkaldte relevanskriterie. Har der fx været overlap mellem løsningens funktionalitet og integrationer på den fælleskommunale infrastruktur, har leverandøren været forpligtet til at ibrugtage integrationerne.

På den nye SKI 02.19 er der lagt op til, at det ikke længere er leverandøren, der vurderer hvilke integrationer der er relevante. I stedet har KOMBIT i samarbejde med kommunerne og med afsæt i de ’usecases’, som SKI har udarbejdet til de enkelte ydelsesområder, vurderet hvilke integrationer, der er relevante på tværs af ydelsesområderne.

Seniorkonsulent i KOMBIT, Josef Longfors Hansen, uddyber

”Det har været vigtigt for kommunerne, at relevanskriteriet blev omtænkt. Det har ikke fungeret efter hensigten, fordi det til tider har været uklart, hvornår den enkelte integration er relevant.”

og fortsætter:

”Vi tror på, at det fremover bliver langt mere håndgribeligt for kommunerne at håndhæve kravene til deres indkøb, fordi kravene til relevante integrationer er fastsatte på forhånd”.

Mangler du at integrere op mod infrastrukturen?

Hvis du har planer om at sælge din service på den kommende SKI 02.19-rammeaftale, så er det vigtigt, at du lever op til de obligatoriske krav. Har du samtidig ambitioner om at stå med fordelen, når kommunen skal vælge leverandør, er det også vigtigt, at din løsning også har ibrugtaget de supplerende integrationer.

Du kan frem mod ikrafttrædelsen af den nye SKI 02.19-rammeaftale i august 2023 tilmelde dig Infrastrukturens Onboardingsprogram.

Klik her for at gå til tilmelding for Infrastrukturens Onboardingsprogram.

Onboardingsprogrammet bygger på et trin-for-trin koncept, der er med til at sikre, at du kommer godt i gang og i mål med din integration til den fælleskommunale infrastruktur. I vores introduktionsfolder kan du læse mere om hvordan programmet fungerer i praksis.

Introduktionsfolderen til Infrastrukturens Onboardingsprogram er henvendt til dig, som skal deltage i programmet. Andre med interesse for Onboardingsprogrammet kan dog også benytte folderen til viden og information.

I folderen kan du bl.a. læse om hvordan Onboardingsprogrammet fungerer i praksis, en detaljeret kalender, hvor du finder information i Digitaliseringskataloget og meget mere.

 

Kontakt

Seniorkonsulent / Forretningsudvikler
4218 7268