Arbejdsdelingen er, at bibliotekerne i FBS_LMS varetager de administrative opgaver som materialeindkøb og - håndtering, lånerhåndtering, fjernlån, statistik osv. Derudover anvendes FBS LMS også til fremsøgning af materiale, reservation, booking mv. Det er udelukkende bibliotekarer og administrativt personale, der anvender FBS LMS.
De lokale og nationale portaler (DDB CMS, bibliotek.dk, netpunkt.dk, Biblioteket app) er målrettet lånerne, og det er her de lånerrettede opgaver varetages som fremsøgning af materiale, gemme søgninger, reservation af materiale, mellemværende, opsætning af brugerprofil mv.
Skole OPAC er målrettet skolebiblioteksområdet og anvendes af lærere og elever til fremsøgning af materiale, reservation, bookinger mm. Derudover findes en selvbetjeningsløsning til udlån og aflevering. Både Skole OPAC og selvbetjeningsklienten er en del af fælles bibliotekssystem (FBS).
Rammearkitekturens støttesystemer håndterer adgangsstyringen af medarbejdere, CPR-opslag, integration til de kommunale økonomisystemer i forhold til faktura og debitor, samt overførsel af data til Danmarks Statistik og Ledelsesinformationssystemer.
Databrøndkomplekset består af databaser, services og processer til fremsøgning, registrering, sammenkædning af bibliotekernes katalogposter, fysiske og digitale samlinger til brug for præsentation i en grænseflade. Udover bibliografiske poster og materialeforsider indeholder databrøndkomplekset også informationer om bibliotekernes beholdninger samt administrative og institutionelle parametre, der bruges til at konfigurere væsentlige dele af den nationale biblioteksinfrastruktur. Det enkelte bibliotek vedligeholder i hovedsagen egne grunddata (suppleret med data fra Slots- og Kulturstyrelsen).