Forretningsudvikler

Mød chefkonsulent Jens Kastenskov, som har været ansat i KOMBIT siden oktober 2015.
Jens Kastenskov - Forretningsudvikler
Jens Kastenskov - Forretningsudvikler

Hvad er din baggrund?

Jeg har en HA i metode og statistisk, og har suppleret denne med en MBA i Project Management fra Henley Management College. Desuden har jeg certificeringer i PRINCE 2 og IPMA. Erhvervsmæssigt har jeg arbejdet en del med kommuner, både som ansat i Helsingør og Vallensbæk, men også gennem 10 år i KMD. Jeg har desuden arbejdet indenfor revision, regnskab og it. Jeg blev ansat i KOMBIT 1.10 2015. 

Hvad indebærer din stilling i KOMBIT?

Mange ting – heldigvis. Som forretningsudvikler har man mange forskellige roller på tværs af det store antal projekter, som KOMBIT driver for kommunerne. Til daglig sidder jeg i KOMBITs enhed for innovation, hvor jeg har ansvaret for projekter, der leveres i samarbejde med KL. Samtidig er jeg tilknyttet flere forskellige projekter, hvor rollen som forretningsudvikler varierer efter det behov og stadie, som projekterne befinder sig i. Det kan være alt fra at udarbejde produktstrategier, til forskellige analyser, forhandlinger med leverandører m.m.

Hvilke opgaver sidder du med dagligt?

Lige nu arbejder jeg på forberedelse af en innovationsturnering, som vi skal afholde med syv kommuner i Jylland, Business Region Midtvest og KL. Dette sker som led i eksekveringen af KOMBITs strategi, hvor vi skal fokusere på at udbrede og facilitere innovation på tværs af kommunerne. Jeg har desuden en del kontakt med en lang række leverandører i forbindelse med at få udbredt netop en af de løsninger der er skabt i innovationsafdelingen. 

Hvem er dine samarbejdspartnere?

Jeg har en del samarbejde med KL og en række forskellige leverandører, som KOMBIT benytter sig af - lige fra de største i markedet til de mindre og nye spændende leverandører, der kan udfordre os. Selvfølgelig også med kommunerne da jeg også er Kommuneansvarlig for Den Storkøbenhavnske Digitaliseringsforening og sidst men ikke mindst en lang række af KOMBIT’ere. 

Hvad er du glad for ved dit arbejde i KOMBIT?

At der er meget få dage, der ligner hinanden. Jeg trives med at opgaverne varierer, og at man sjældent kan forudsige, hvad en uge bringer af opgaver og møder med spændende og inspirerende samarbejdspartnere og leverandører. Samtidig er jeg ret glad for KOMBITs rolle og den opgave vi løser for det kommunale Danmark.

Hvordan bruger du din faglighed?

Man kommer heldigvis ret langt med sund fornuft, men jeg trækker naturligvis ofte på redskaber fra min projektlederbaggrund og mit kommunekendskab. 

Hvordan ser du dine karrieremuligheder/udvikling i KOMBIT?

Der sker jo ofte, at kollegaer får nye job eller bliver tilknyttet andre projekter internt, hvilket bidrager til at øge ens mulighed for at flytte rundt. Samtidig er der gode muligheder for deltagelse i kurser, seminarer osv. Jeg er selv meget tilfreds med at være forretningsudvikler og har derfor ikke haft behov for at søge andre stillinger, selvom jeg har været på en del forskellige projekter.

Hvad gør KOMBIT anderledes end andre arbejdspladser?

Jeg synes, at det er lidt af et privilegie at arbejde for at skabe en bedre hverdag for kommunerne og dermed borgerne i Danmark. At vi samtidig er en non-profit organisation, der ikke skal tjene penge til en aktionærkreds, gør det kun endnu bedre. Når man så tilsætter en lang række af spændende projekter og opgaver, så tror jeg ikke at der findes en lignende virksomhed. 

Hvorfor ønskede du at arbejde i KOMBIT?

Jeg havde i mit tidligere job stødt på KOMBIT og synes godt om, hvad jeg mødte af ideer, projekter og medarbejdere. Samtidig mente jeg, at jeg havde en relevant baggrund og erfaring at byde ind med som forretningsudvikler. Jeg havde desuden fået anbefalet KOMBIT som arbejdsplads af en tidligere kollega, som også fortalte godt om dagligdagen i KOMBIT. 

Hvad er den mest spændende udfordring, du arbejder med nu?

Jeg har en til tider ret intens dialog med et par leverandører, og målet er selvfølgelig, at begge parter bliver enige om en løsning der tilgodeser alle på bedst mulige måde.