SAPA vs. KMD Sag

Her kan du læse mere om SAPA vs. KMD Sag.
1) KOMBIT vil sikre, at ”man kan se de samme oplysninger i SAPA, som vi i dag ser i KMD Sag”. Hvordan kommer det til at fungere i praksis?

Der vil være en tid under synkroniseringsperioden og en tid efter. Under synkroniseringen vil I se de samme sager i SAPA som i KMD Sag. Efter synkroniseringen vil det, I ser i SAPA, afhænge af, hvilke af jeres systemer der har lagt data i Sagsindekset.

2) Hvad med tilbagesynkroniseringen fra SAPA til KMD Sag?

Ifm. at nye fagsystemer integrerer til indekserne og dermed vises i SAPA, vil der ske en tilbagesynkronisering fra SAPA til KMD Sag. Læs mere om dette her.

3) Kan man se de passive sager fra KMD Sag, når KMD Sag er lukket?

Du vil kunne se passive sager i SAPA, hvis de er lagt i Sagsindekset fra det system, sagerne er flyttet over i. I skal selv beslutte, om både aktive og passive sager skal konverteres fra KMD Sag til et andet system. Når synkroniseringen er slut (når monopolbruddet er succesfuldt gennemført), vil sagerne ligge i de nye systemer, hvor konverteringen har flyttet sagerne over. Det er derfor vigtigt at flytte sagerne, inden synkroniseringen ophører.

4) Kan man se journalnotater og dokumenter på passive sager?

Ja, det bliver synkroniseret til Sags- og dokumentindekset.

5) Ved opsigelsen af de manuelle sager, der giver en besparelse på 10 pct., kan jeg så stadig se mine manuelle sager i KMD Sag?

Ved opsigelse af brugen af manuelle sager slukkes for muligheden for at oprette sager eller genoptage sager. Men der vil stadig være læseadgang til de manuelle sager, som ikke er flyttet.

Du kan se de lukkede sager i KMD Sag, indtil du flytter dem, og sagerne bliver synkroniseret til indekserne. Hvis de manuelle sager overføres til indekserne fra et nyt ESDH system, så kan de efterfølgende også ses i KMD Sag, pga. synkroniseringen.

6) Ved kontraktudløb af KMD Sag fjernes selve KMD Sag så eller kun adgangen til at oprette sager? Kan sagerne herefter KUN ses via SAPA, eller vil medarbejderen beholde en ”læseprofil” til KMD Sag?

Ved kontraktudløb af selve KMD Sag fjernes al autorisation, hvorfor kommunen mister adgangen til KMD Sag. Inden det sker, har kommunen og KMD aftalt en konvertering, arkivering og evt. sletning (der aftales et forløb).

Information om de sager, der ligger i Sags- og dokumentindekset, vil kunne ses i SAPA.

 

Kontakt

Chefkonsulent / Projektleder
7268 8110