Schultz skal levere ny løsning på bygge- og miljøområdet

Det bliver Schultz, der sammen med Atkins, webbureauet Sorthvid og TDC Hosting skal udvikle den nye kommunale selvbetjeningsløsning Byg og Miljø. Det står klart efter et EU-udbud.

Schultz er kendt som leverandør af bl.a. selvbetjeningsløsninger og it-systemer til den offentlige sektor. I forbindelse med udbuddet af Byg og Miljø har Schultz valgt at alliere sig med Atkins, som er eksperter i GIS-baserede løsninger og Sorthvid, der har stor erfaring med brugerorienteret udvikling. Som driftspartner har Schultz valgt TDC Hosting.

"Målet med Byg og Miljø er at skabe effektiviseringsgevinster i kommunernes miljø- og byggesagsbehandling. Det vil kræve, at en meget høj andel af de potentielle brugere af Byg og Miljø anvender løsningen. Derfor er vi rigtigt glade for, at den alliance der skal udvikle løsningen, har stærke kompetencer inden for blandt andet brugerinddragelse og design," fortæller KOMBITs projektleder for Byg og Miljø, Sanne Mi Poulsen.

Webbaseret løsning

Byg og Miljø vil komme til at omfatte ca. 350 typer af byggesager herunder sager på fredet byggeri og forskellige typer af miljøsager. Det bliver en webbaseret it-løsning til de borgere og virksomheder, der ønsker at søge om tilladelse til at bygge nyt, bygge til, bygge om eller søge om visse miljøtilladelser. Med løsningen kan kommunen stille en webbaseret ansøgningsproces til rådighed. Kommunen skal dog fortsat udstede byggetilladelse mm.

Den endelig tidsplan for Byg og Miljø vil ligge klar i løbet af de kommende måneder, men KOMBIT forventer, at løsningen vil være klar til at gå i drift primo 2014.

Glæde hos leverandør

Hos Schultz glæder man sig til at komme i gang med at udvikle den nye løsning:

"Vi ved, at kun meget lidt af det potentiale, der ligger i at få borgerne til at kommunikere digitalt med kommunerne, bliver udnyttet i dag. I Schultz glæder vi os over at få lov til at deltage i den samfundsvigtige opgave, det er at lave brugervenlige og målrettede selvbetjeningsløsninger, og vi synes, det er lykkedes os at samle det helt rigtige hold til opgaven," fortæller projektdirektør i Schultz, Ole Vilstrup.

92 kommuner har foreløbigt tilsluttet sig Byg og Miljø. Det er kommunernes it-fællesskab KOMBIT, der i samarbejde med KL, Kulturstyrelsen og kommunerne står for udbud og projektledelse af den nye løsning.

 

Kontakt

Projektchef
3334 9414