Fælles Bibliotekssystem (FBS)

Fælles Bibliotekssystem er en biblioteksløsning, der dækker både skole- og folkebiblioteker.

På opfordring fra og i samarbejde med en lang række kommuner stod KOMBIT for udbuddet af et nyt Fælles Bibliotekssystem (FBS). Alle landets 98 kommuner samt det Danske Bibliotek i Sydslesvig bruger løsningen, som blev rullet ud i de første kommuner i efteråret 2015. 

Fælles Bibliotekssystem indeholder oplysninger om lån, lånere, reservationer og økonomiske mellemværender mellem låner og bibliotek. Oplysninger om materialer hentes i DBC’s register Brønden og ligger ikke gemt i selve løsningen, og bliver brugt af både folke- og skolebiblioteker.

I spidsen for FBS står den fælles styregruppe for Bibliotekernes Data og It (BDI), som også er styregruppe for KOMBITs andet biblioteksprojekt, Fælles Biblioteksinfrastruktur (FBI), som blandt andet træffer beslutninger om videreudvikling og økonomi.

Leverandøren Systematic er aktuelt leverandør på løsningen.

Færre omkostninger og mere samarbejde

Der er flere fordele ved et nyt bibliotekssystem – blandt andet er omkostningerne blevet mindre fx på grund af brugerstyrede krav og gennemsigtige vilkår. Et nyt brugerstyret, fælles system har desuden videreført det meget udbredte samarbejde, der i forvejen karakteriserer folkebiblioteksmiljøet og understøtter samarbejde på nye områder.

Nyhedsbreve fra FBS

Fælles Bibliotekssystem udsender jævntligt nyhedsbreve med nyt fra projektet. Hvis du ønsker at modtage nyhedsbrevene kan du tilmelde dig i boksen øverst til højre på denne side. Læs nyhedsbrevene herunder.

Nyhedsbrev fra FBS februar 2020

Nyhedsbrev fra FBS december 2019

Nyhedsbrev fra FBS november 2019

Nyhedsbrev fra FBS juni 2019

Nyhedsbrev fra FBS april 2019

Nyhedsbrev fra FBS februar 2019

Nyhedsbrev fra FBS december 2018

Nyhedsbrev fra FBS november 2018

Nyhedsbrev fra FBS september 2018

Nyhedsbrev fra FBS august 2018

Nyhedsbrev fra FBS juni 2018

Nyhedsbrev fra FBS maj 2018

Nyhedsbrev fra FBS april 2018

Nyhedsbrev fra FBS februar 2018

Nyhedsbrev fra FBS januar 2018

For links til ældre nyhedsbreve klik her.

 

 

Kontakt

Chefkonsulent / Projektleder
3268 0497