Næste generation Digital Post

Den fælleskommunale infrastruktur skal understøtte Næste generation Digital Post.

Første kvartal 2022 introduceres en ny løsning til håndteringen af den offentlige digitale post i Danmark. Løsningen skal erstatte e-Boks, som hidtil har været anvendt i det offentlige danmarks kommunikation med borgerne.

Se ofte stillede spørgsmål i vores FAQ

Udskiftning af kritisk infrastruktur

Når man udskifter en så central brik i den offentlige forvaltnings it-understøttelse, kan det ikke undgå at påvirke rigtig mange parter.

Der er derfor også mange institutioner og endnu flere systemer, som skal lægge sig om til at benytte den nye kanal i deres kommunikation til borgerne.

Den fælleskommunale infrastruktur gør det lettere

Kommunerne kan blive hårdt ramt af dette skifte, når de mange kommunale it-systemer skal integrere til en ny digital post-løsning.

KOMBIT har derfor iværksat en udvidelse til den løsning, som i dag håndterer forsendelser til e-Boks så kommunerne og deres leverandører, uden større krumspring, kan foretage et skifte fra den eksisterende digitale postløsning til den nye løsning.

Understøttelse af ny MeddelelsesModel (MeMo)

Med den nye generation af digital post, er det muligt at berige meddelelser med klassifikationer i form af det såkaldte MeMo-format.

En henvendelse til en virksomhed eller borger via postløsningen kan således opmærkes med metadata som fx KLE-nummer (KL Emnesystematik).

Mens en opmærkning med KLE kan gøre det lettere at automatisere journalisering og oplysning på tværs af forvaltninger, kan andre opmærkninger signalere til modtageren, om der er tale om en bøde der skal betales, et dokument, der skal underskrives eller noget helt tredje.

Læs Digitaliseringsstyrelsens forklaring af MeMo-formatet på Digst.dk

Med integration til den nye digitale postløsning via den fælleskommunale infrastruktur er det selvsagt vigtigt, at brugen af MeMo understøttes og gøres brugervenlig i forhold til kommunernes behov.

KONTAKT

Kommunerne kan med fordel kontakte os med forretningsmæssige såvel som tekniske spørgsmål på: NgDP@kombit.dk

 

Kontakt

Senior IT-konsulent
6194 4011